середа, 30 грудня 2020 р.


 Щоб максимально захистити себе та своїх близьких від COVID-19, важливо не тільки дотримуватися карантинних обмежень, а й харчуватися правильно. На яких продуктах варто зробити акцент, а які краще виключити з раціону – всі ці рекомендації підготували для вас лікарі «Клініки дієтології Самойленко».

🔹 Рекомендовано:

- Овочі та фрукти. Віддайте перевагу сирим або приготованим до стану аль денте овочам. Гарний варіант – квашені продукти; вони – відмінні джерела вітаміну С, про- та пребіотиків.

- Цільнозернові каші. Вони допоможуть організму отримати додаткову енергію.

- Ідеальні джерела білка в цей період – риба, яйця, бобові та молоді сири без плісняви.

- Додайте до раціону поліненасичені жири: рослинні олії, горіхи, авокадо, насіння.

- Пийте багато води. Будьте обережні з соками (у своєму складі вони часто містять багато цукру) та мінімізуйте кількість кофеїну (кава, міцний чорний та зелений чай) до 2 чашок в день в першій половині дня.

🔸 Не рекомендовано:

- Виключіть ковбаси та м'ясні вироби промислового виробництва.

- Скоротіть споживання червоного м'яса до 1 разу на тиждень. Замість нього краще обрати білі сорти м'яса (птиця, кролик).

- Мінімізуйте кількість солі та цукру (зверніть увагу, що вони часто приховані у напоях, соусах і готових продуктах).

- Скоротіть вживання хлібобулочних виробів, десертів та продуктів з надлишковим вмістом цукру.

- По можливості уникайте їжі поза домом.

Будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар